Sunday 24 January 2016

Ο Ρ.Τ.Eρντογάν απειλεί με πόλεμο Ρωσία και Κούρδους: "Δεν θα ανεχτώ ρωσική βάση στα σύνορά μας"!

Η ΡΩΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΒΑΣΗ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΤΟΥ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν απείλησε με πόλεμο Ρωσία και Κούρδους λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψει να δημιουργηθεί νέα ρωσική αεροπορική βάση, στην βόρεια Συρία όπως σας αποκάλυψε χτες το pronews.gr και πρόσθεσε ότι δεν θα επιτρέψει στο PYD να περάσει δυτικά του Ευφράτη.
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους σε μια "στημένη" συνέντευξη απάντησε: "Γνωρίζουμε την ανάπτυξη περίπου 100 Ρώσων στρατιωτών στην βόρεια Συρία και ότι δημιουργούν νέα βάση εκεί"
"Το PYD είναι τρομοκρατική οργάνωση η οποία υποστηρίζεται από την Ρωσία και δεν διαφέρει από το ISIS. Μιλήσαμε με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τ.Μπάιντεν γι αυτό το θέμα ενώ ενημερώσαμε Κατάρ, Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία"
"Δεν θα επιτρέψουμε τέτοιο πράγμα, να δημιουργηθεί δηλαδή νέα ρωσική βάση στην βόρεια Συρία"!
"Η Ρωσία θα εξοπλίζει και θα εκπαιδεύσει ενώ θα προσφέρει ασπίδα στο PYD".
"Το PYD και η ένοπλη πτέρυγα του το YPG είναι η συριακή "επέκταση" του τρομοκρατικού PKK. Η Τουρκία δεν έχει επιτρέψει και δεν θα επιτρέψει το PYD να περάσει δυτικά του Ευφράτη ποταμού" είπε ο Ρ.Τ.Ερντογάν και πρόσθεσε:
"Μέχρι τώρα δεν έχει περάσει. Είναι όλα φήμες. Δεν το έχουμε επιτρέψει μέχρι τώρα. Ακόμη και αν υπάρξουν σποραδικές κινήσεις δεν θα επιτρέψουμε κάτι τέτοιο".
Τούρκοι ειδικοί τονίζουν ότι "Η Ρωσία έστειλε στρατιώτες και τεχνικούς στο Καμισλί στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας για να επεκτείνει τους διαδρόμους του αεροδρομίου και να προετοιμάσει την βάση. Η Ρωσία δημιουργεί μια επικίνδυνη στρατιωτική βάση στην νότια Τουρκία για να παρέχει υποστήριξη στο PYD το οποίο είναι επέκταση του PKK.
"Η Ρωσία προσπαθεί να δημιουργήσει μια "αυτόνομη Κουρδική ζώνη στα σύνορα μας και από εκεί θα υποστηρίζει τις επιχειρήσεις στην Τουρκία και τον αστικό πόλεμο των Κούρδων. Δημιουργεί επίσης μια προστατευτική ασπίδα εναντίον συγκεκριμένων απειλών στην περιοχή. Οποιοδήποτε έστω πυροβολισμός προς τα εκεί θα θεωρηθεί ότι έχει στόχο τους Ρώσους στρατιώτες. Δημιουργεί και ασφαλίζει ένα κρατίδιο και θέλει μια βάση σας τη βάση του Ιντσιρλίκ. Αυτός είναι ο σκοπός τους"!
"Ενώ η Ρωσία υποστηρίζει το PYD κατά μήκος των νότιων συνόρων με την Τουρκία ταυτόχρονα υποστηρίζει και την Αμερνία οργανώνοντας τις επιθέσεις προς το Αζερμπαϊτζάν".
"Ενώ γνωρίζουν την "τουρκική ευαισθησία" στο θέμα αυτό δημιουργούν κοινή αμυντική "ομπρέλα" με την Αρμενία και θέλουν να μπλοκάρουν τον ενεργειακό διάδρομο Μαύρης θάλασσας-Κασπίας τη στιγμή που η Άγκυρα συνεργάζεται με το Μπακού σε αυτόν τον τομέα"!
Όπως σας αποκαλύψαμε χτες, κίνηση ματ που ακυρώνει την τουρκική εισβολή στην Συρία έκανε η Ρωσία αφού με εντολή του Β.Πούτιν τεχνικοί από την 154η Σμηναρχία κατασκευών δημιουργούν νέα βάση στην πόλη Καμισλί στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας η οποία θα προστατεύεται από αντιαεροπορικά συστήματα S-400 Triumf και νέα ραντάρ "κλειδώνοντας" την Ν. Τουρκία και υποκλέπτοντας όλες τις τουρκικές και νατοϊκές επικοινωνίες.
Mάλιστα σύμφωνα με τουρκικές στρατιωτικές πηγές η δύναμη που έχει αναπτυχθεί στο Καμισλί έχει επικεφαλής Ρώσο Υποστράτηγο!
Όπως αναφέρει σχεδόν το σύνολο του τουρκικού Τύπου, περίπου 100-250 στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων της Ρωσίας έφτασαν στο αεροδρόμιο του Qamishli στις 18 Ιανουαρίου με συριακό αεροσκάφος και μεταφέρθηκαν στην βάση του 154ου Συντάγματος νότια του Καμισλί το οποίο είναι εξοπλισμένο με πυροβολικό, ραντάρ, αντιαεροπορικά.
Ρωσία και Συρία κάνουν τα πάντα για να υπονομεύσουν την Τουρκία ως χώρα μέλος του ΝΑΤΟ...
Embedded image permalink
  

No comments:

Post a Comment