Saturday 23 January 2016

Ανοιγοκλείνουν την Αθηνών-Λαμίας οι αγρότες

Έκλεισαν για μία ώρα το ρεύμα κυκλοφορίας της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία, οι αγρότες, οι οποίοι βρίσκονται στο 209ο χιλιόμετρο της εθνικής στον κόμβο της Ανθήλης, με περίπου 250 τρακτέρ.
Συνολικά, στη Φθιώτιδα βρίσκονται, σε διάφορα σημεία, περισσότερα από 600 τρακτέρ, τα οποία οι συνδικαλιστές προσπαθούν να μεταφέρουν, έως την Κυριακή, στον κόμβο της Ανθήλης, δημιουργώντας ένα μεγάλο μπλόκο.
Μέχρι στιγμής, εκτός από τα 250 στον κόμβο της Ανθήλης, υπάρχουν 120 τρακτέρ στο 43ο χιλιόμετρο του δρόμου Λαμίας-Δομοκού, στην περιοχή Δρούγος, 80 έξω από την πόλη του Δομοκού, 50 στο λιμάνι της Στυλίδας, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για να μεταφερθούν αυτά στην Ανθήλη και 100 τρακτέρ στον κόμβο στις Λιβανάτες, στο 140 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας. Επίσης,σήμερα συγκεντρώνονται περίπου 60 τρακτέρ στην περιοχή του Μώλου, κοντά στα διόδια της Αγίας Τριάδας.
Όπως ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι των αγροτών, η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Ανθήλης, θα κλείνει κάθε μεσημέρι στις 12:00 για περίπου μία ώρα. Από τη Δευτέρα αναμένεται να πάρουν νέες αποφάσεις.
Σημειώνεται, ότι παρά τον αποκλεισμό της εθνικής οδού, η κυκλοφορία διεξαγόταν κανονικά από τους παράδρομους, τους οποίους οι αγρότες είχαν αφήσει ελεύθερους, όπως επίσης ελεύθερο ήταν και το ένα ρεύμα κυκλοφορίας της εθνικής οδού από τη Λαμία προς την Αθήνα.
«Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε στο τέλος, καθώς όλα αυτά τα μέτρα δεν μας επιτρέπουν να μείνουμε στο σπίτι μας» ανέφερε ο πρόεδρος του Παμφθιωτικού Συλλόγου, Δημήτρης Δημογιάννης, ο οποίος είναι επικεφαλής στο συγκεκριμένο μπλόκο.
Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, έως την Κυριακή αναμένουν και νέα τρακτέρ από τα καμποχώρια της Λαμίας, όπως επίσης αναμένουν να εξελιχθούν οι συζητήσεις τους για να συγκεντρωθούν τρακτέρ και από άλλες περιοχές στη Λαμία.
Τέλος, λίγο μετά τις 13:30 και για μισή ώρα, οι αγρότες που βρίσκονται στις Λιβανάτες έκλεισαν το ρεύμα κυκλοφορίας της εθνικής οδού από τη Λαμία προς την Αθήνα, στο 140 χιλιόμετρο. Η κυκλοφορία εξελισσόταν κανονικά από το παράπλευρο δίκτυο.

No comments:

Post a Comment