Tuesday 26 July 2016

ΒΟΜΒΑ ΘΕΙΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΕΝΟΥ: «ΜΕ ΕΒΑΛΕ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΩ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ»

Snapshots before a televised election debate, broadcast live in Greece from state-run TV studios, in Athens on Wednesday, Sept. 9, 2015. / Στιγμιότυπα πρίν απο την έναρξη της τηλεμαχίας στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.
Για μια ακόμη φορά η εφημερίδα «Μακελειό» έφερε στο φως μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί και θα ταράξει εκ νέου τα νερά στην Κυβέρνηση.
Κι’ αυτό γιατί, πρωταγωνιστής της ιστορίας που θα σας παραθέσουμε είναι ο συγκυβερνήτης του Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Καμμένος, τον οποίο εμπλέκουν με τον υπόκοσμο και με Τάγματα Ασφαλείας.

Την εν λόγο καταγγελία, δεν την κατέθεσε κάποιο τυχαίο άτομο, αλλά ο θείος του, Γιάννης Δερματάς (αδερφός της μητέρας του) ο οποίος μίλησε στο «Μακελειό» και με στοιχεία μας παρουσιάζει το σκοτεινό πρόσωπο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.
Όπως μας λέει ο κ. Δερματάς, όταν απευθύνθηκε στον ανιψιό του ζητώντας του δουλειά, εκείνος τον έστειλε στην γνωστή εταιρεία «ΒΟΚΤΑΣ» η οποία για 40 χρόνια μεσουρανούσε στην αγορά πουλερικών.
Μάλιστα πρόσφατα, το όνομα της εταιρείας βρισκόταν μεταξύ άλλων, στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών με τους μεγαλοοφειλέτες και εμφανιζόταν να χρωστά στο Δημόσιο 13 εκατ. ευρώ.
Εκείνη την εποχή λοιπόν, ο θείος του Πάνου Καμμένου πηγαίνει όντως στην εταιρεία,  η οποία βρίσκεται υπό την  ιδιοκτησία του  Εβάν Συρίγου με αφανή συνέταιρο τον Μιχάλη Ρομποτή. Και εδώ ξεκινά η σκοτεινή ιστορία…
dermatas
Στη φωτό ο θείος του Πάνου Καμμένου, Γιάννης Δερματάς, μιλά με στοιχεία και παρουσιάζει το σκοτεινό πρόσωπο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας
Στην καταγγελία του ο κ. Δερματάς, αναφέρει απευθυνόμενος στον νυν υπουργό Άμυνας ότι «έβαλες περιτύλιγμα εθνικά ιδεώδη, αλλά εξυπηρετούσες ιδιοτελώς την αντιδικία των ιδιοκτητών της Βοκτάς. Με έστειλες δηλαδή να κάνω ειδεχθείς αξιόποινες πράξεις».
Ήθελε να μπει στη Βουλή
Για αντάλλαγμα όπως λέει ο κ. Δερματάς, ο ανιψιός του, του είχε υποσχεθεί μια θέση στη Βουλή (σ.σ. τότε ο κ. Καμμένος βρισκόταν στο πλευρό του Μητσοτάκη).
«Εγώ του λέω, θα σε βοηθήσω όχι επειδή μου τάζεις θέσεις.. εγώ τώρα που δεν είσαι με τον άλλο και είσαι με το κόμμα το κανονικό, θα σε βοηθήσω. Τότε τα είχε καλά ο Μητσοτάκης με τον Παπαδόπουλο.  Είχε κλείσει την ΕΠΕΝ ο Παπαδόπουλος για να βοηθήσει την ΝΔ»  συνεχίζει ο κ Δερματάς.
Προς έκπληξή του, όπως μας καταγγέλλει ο θείος του Καμμένου, «με έστειλε να εργασθώ στην Βοκτάς με αντικείμενο εργασίας μου την αποχή από αυτήν!!!  Να πληρώνομαι δηλαδή χωρίς να εργάζομαι!!! Ο διευθυντής της Βοκτάς (αναφέρει το όνομα κάποιου Αλβέρτη), μου ζήτησε 10 ακόμα «εργαζομένους» για ειδικό σκοπό που το βρόμικο μυαλό (εννοεί τον Καμμένο) είχε σκεφθεί».
Όπως μας λέει ο κ. Δερματάς, ο λόγος που τον ήθελαν στην δουλειά είναι, όπως του είπε ο Αλβέρτης ότι θα σας βάλω βοηθούς, σε μηχανικούς σε συνεργείο που κάνουν σαμποτάζ σε μηχανήματα και δεν λειτουργούνε να τους (βροντήξετε) να σας μάθουν την δουλειά»
Ερωτηθείς από την εφημερίδα μας ο κ. Δερματάς αν αυτό που του ζήτησαν είναι να κάνει σαμποτάζ στα μηχανήματα, ο κ. Δερματάς απάντησε καταφατικά λέγοντας: «θέλανε να την χάσει ο Ρομποτής που την είχε τότε και να την πάρει ο πρώην συνέταιρός του. Αυτός που την πήρε μετά όταν την έχασε ο Ρομποτής (την εταιρεία)».
Ήταν την περίοδο εκείνη που η εταιρεία κατηγορούνταν για τα σάπια κρέατα που είχε ρίξει στην αγορά.
Τάγματα εφόδου
Στην ερώτησή μας αν τον βάλανε στην ουσία να φτιάξει «Τάγμα Εφόδου» ο κ. Δερματάς μας σοκάρει λέγοντας μας τα εξής: » Εμένα μου χρεώσανε τον δεύτερο στην τάξη συνδικαλιστή που ήταν και ο αρχηγός εκεί, ο Αποστόλης. Όταν του έσφιξα το χέρι, πήγα να του το σπάσω και πήρε άδεια αυτός και μου είπαν να πάω στον Ρομποτή να μου δώσει ένα δώρο. Μετά την πρώτη φάση μου είπε ο Αλβέρτης να τους κάψουμε τα αυτοκίνητα. Αυτά ήταν εις γνώση του Καμμένου, αλλά δεν είχε καμία σχέση με τις εντολές. Τι είπες του λέω; Εγώ δεν θα τα έκανα αυτά τα πράγματα.
Μετά μου είπαν να πάω εκεί που οι υπάλληλοι μηχανικοί είχαν την γιάφκα τους και συνεδριάζανε, πίσω από το εργοστάσιο και εκεί είχαν και κάτι φιάλες με τα οξυγόνα. Θέλανε να τους τινάξω στον αέρα. Λέω, γιατί δεν μου λέτε από την αρχή που θέλετε να φτάσετε; Λένε, θέλουμε να τους σπάσουμε τα χέρια τα πόδια και μετά να τους σκοτώσουμε. Πάω εγώ στην αποθήκη στα Οινόφυτα, να δω τι γίνεται και ανακαλύπτω ότι αυτό που μου είπαν να ανατινάξω, ήταν ισόγειο ορόφου πολυκατοικίας. Ψάχνω να βρω ποιανού είναι αυτό και μαθαίνω ότι είναι της Κρατικής Ασφάλειας. Και παίρνω το αυτοκίνητο την επόμενη μέρα το πρωί και συναντάω τον Πάνο και του λέω να τους πει να αναβάλουν το σχέδιο καμιά βδομάδα , και μου λέει… ‘άκου Γιάννη, άμα δεν μπορείς να το κάνεις να παραιτηθείς και να φύγεις’. Και τότε παίρνω χαμπάρι ότι έχω μπλέξει με την εσχάτη προδοσία και φεύγω».
Καταλήγοντας ο κ. Δερματάς στην ερώτησή μας αν θεωρεί τον Πάνο Καμμένο ηθικό αυτουργό σε συμβόλαιο θανάτου, μας απαντά: «Το κατάλαβατε!».
«Γι’ αυτό χώρισε με την οικογένειά του»
«Οι σχέσεις σου με τον υπόκοσμο» λέει στην καταγγελία που του απευθύνει ο θείος του Καμμένου «είχαν συνέπεια τον χωρισμό σου από την έντιμη πρώτη οικογένεια με την οποία απέκτησες 3 αγόρια και στη θέση της έβαλες συγγένειες και κουμπαριές με άτομα που αντιμετωπίζουν συχνά βαριές κατηγορίες εις βάρος τους».
Καταλήγοντας ο κ. Δερματάς, απευθυνόμενος πάντα στον κ. Καμμένο, κάνει και μια αναφορά στις σημερινές εξελίξεις, αναφερόμενος στις τηλεοπτικές άδειες.
«Σήμερα οδεύουν προς «επιβράβευση των υπηρεσιών τους» με απόκτηση ραδιοτηλεοπτικού μέσου  που θα εξυπηρετεί εκ πεποιθήσεως όλη την πολιτική βρωμιά στην οποία ανήκεις. Σε προκαλώ να με μηνύσεις. Όλα τα πρόσωπα που προσληφθήκανε στην Βοκτάς το 1993 είναι στη ζωή και δεν είναι Καλογρίτσες – Τρομπούκιδες και Βλαστοί. Ή εσύ ή εγώ. Πάνο Καμένο σε έχω γραμμένο».
πέγκι
Πάνω η πρώην οικογένεια Καμμένου… Η Πέγκυ Φιλίππου, πρώην γυναίκα, η Βίκυ Φιλίππου, πρώην πεθερά και κάτω ο Γιάννης Φιλίππου ιδιοκτήτης της «ΦΑΓΕ» πρώην πεθερός.
giannis-filippou

Μνήμες από το παρελθόν των… Ταγμάτων Ασφαλείας
Δεν ήταν φυσικά η παραπάνω, η πρώτη φορά που το όνομα του σημερινού «ευπατρίδη» Πάνου Καμμένου αναμιγνύεται με… Τάγματα Ασφαλείας και με το παρακράτος.
Η ιστορία του είναι παλιά, όταν ήταν και αυτός μέλος της τραμπουκικής νεοδημοκράτικης ιστορίας …μιας ιστορίας ταγμάτων ασφαλείας που η τωρινή δήθεν κεντροδεξιά Ν.Δ. θέλει να ξεχάσει ή κάνει πως δεν θυμάται.
Οι “Κένταυροι” και οι “Rangers” ήταν έμπνευση του μακαρίτη του Αβέρωφ -πρόεδρος τότε της Ν.Δ. και είχαν αρχηγούς τους, τον Μιχαλολιάκο (βουλευτή Πειραιώς, ξάδελφος του Χρυσαυγίτη Μιχαλολιάκου) και τον Μανωλάκο (φαρμακοποιός, πολιτευτής και χουντοβασιλικός).
Μέλος τους και ο Πάνος Καμμένος, που τελούσε υπό τις εντολές των προέδρων… Μεϊμαράκη και Βουλγαράκη.
Η συμμετοχή του Πάνου Καμμένου στα αιματηρά γεγονότα της Καλαμάτας, τον Ιούλιο του 1983, όπου οι τραμπούκοι τους οποίους κατηύθυνε τότε ο Αντώνης Σαμαράς, συγκρούστηκαν διαδοχικά με όργανα της τάξης και οπαδούς άλλων κομμάτων, είναι αδιαμφισβήτητη.
Όπου τον βόλευε
Το 1993 ο μητσοτακισμός γίνεται χίλια κομμάτια. Αλλά ο Καμμένος κατεβαίνει στη Β’ Αθηνών και, σε εκλογές δύσκολες για τη ΝΔ, βγαίνει βουλευτής. Αυτό οφείλεται κυρίως στην υποστήριξη του βαρόνου της παράταξης Ιωάννη Βαρβιτσιώτη. Ο «Μπάρμπι» παίρνει τον Καμμένο από το χέρι στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας που είναι το σπίτι του. Αποτέλεσμα; Αμέσως μετά τις εκλογές, στην αναμέτρηση για τη διαδοχή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, ο Καμμένος «πουλάει» τον Βαρβιτσιώτη και πάει με τον Μιλτιάδη Εβερτ που θα κερδίσει.
Είναι ένα έργο που θα παιχτεί ξανά και ξανά τα επόμενα χρόνια. Ένα έργο με τελευταίο μεγάλο ρόλο από τον Πάνο Καμμένο, αυτόν που τον ήθελε δεκανίκι της πρώτης φοράς Αριστεράς.
malli
Ο Αντώνης Σαμαράς και ο νεαρός με το φουντωτό μαλλί δίπλα του ο Πάνος Καμμένος! Οι δυο τους πρωταγωνσιτές στα αιματηρά επεισόδεια της Καλαμάτας

No comments:

Post a Comment