Monday 18 July 2016

Ξημερώνει η χειρότερη χούντα στην Τουρκία - Τώρα ο κίνδυνος για τη χώρας μας είναι μεγαλύτερος



Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Όχι δεν θα μιλήσουμε για τον αυτονόητο κίνδυνο εξαγωγής της τουρκικής κρίσης προς τη χώρα μας!
Όσο και να προσπαθεί η χώρα μας να είναι συνεργάσιμη με την Τουρκία του Ερντογάν, από σήμερα ξεκινά ένα κεφάλαιο στην κοινή μας ιστορία,  όπου αρχίζει με την απόλυτη κυριαρχία του Τούρκου Προέδρου στο εσωτερικό και αυτό έχει να γίνει από την εποχή του Κεμάλ Ατατούρκ.
Καθόλου τυχαία η δήλωση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ :

 «Το κεντρικό ερώτημα είναι τι είδους Τουρκία θα αναδυθεί μετά από αυτήν την κρίση. Το πώς θα καταφέρει η Τουρκία να βγει και να αντιμετωπίσει τις συνέπειες θα είναι κρίσιμο. Όχι μόνο για την Τουρκία αλλά και για όλη την περιοχή και για τις σχέσεις της Άγκυρας με την ΕΕ».

Αυτή τη στιγμή στην Τουρκία εγκαθιδρύεται η χειρότερη χούντα στην ιστορία της. Ο απόλυτος άρχοντας, σουλτάνος πλέον και με τη βούλα - συναίνεση του  "λαού" Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προβαίνει σε μαζικές εκκαθαρίσεις, όχι μόνο στρατιωτικών, αλλά και πολιτικών, διοικητών υπηρεσιών και το σημαντικότερο των ανωτάτων δικαστικών.

Ουσιαστικά αυτό είναι το βασικότερο στοιχείο το οποίο επιβεβαιώνει τις υποψίες όλων μας. Οι απόψεις των "συνωμοσιολόγων", που πλέον ακούγονται σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, αφού αυτή η υπόθεση βρωμάει τόσο πολύ που δεν είναι δυνατόν να μην ακουστεί ακόμα και στα συστημικά μέσα ενημέρωσης.

Προσέξτε αγαπητοί αναγνώστες. Ο Ερντογάν περιορίζει, φυλακίζει τους ανώτατους δικαστές.  όπω έγινε γνωστό το Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων αποφάσισε την απόλυση 2.745 δικαστικών που θεωρούνταν ύποπτοι για σχέσεις με τους πραξικοπηματίες. Είχε προηγηθεί η αντικατάσταση πέντε μελών του εν λόγω Συμβουλίου που πρόσκειντο στον ιεροκήρυκα Γκιουλέν.

Οι τουρκικές αρχές προχώρησαν ακόμη στη σύλληψη 11 Εισαγγελέων, 10 μελών του Συμβουλίου της Επικρατείας και ενός μέλους του Συνταγματικού Δικαστηρίου, ενώ εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για 140 δικαστές.

Αυτό είναι το κρίσιμο στοιχείο. Είναι ουσιαστικά οι δικαστές που πριν από 2 χρόνια τα στήλωσαν και δεν επέτρεψαν την συνταγματική αναθεώρηση που ήθελε να επιβάλει ο Ερντογάν και η οποία του έδινε υπερεξουσίες, που όπως φαίνεται τώρα θα τις πάρει με το έτσι θέλω.

Ουσιαστικά χρησιμοποίησε τα αμούστακα βλαχαδερά των τουρκικών κεντρικών και νοτιοανατολικών επαρχιών, που όμως είναι πιστοί  στις εντολές των ανωτέρω τους, προκειμένου να βγάλει ο σουλτάνος όλα τα εμπόδια από τα πόδια του. Γιατί μην μου πείτε ότι ήξερε ο Τσίπρας για τις μετακινήσεις των τουρκικών στρατευμάτων από το πρωί της Παρασκευής και δεν ήξεραν οι Αμερικανοί ή οι Ισραηλινοί ή οι Ρώσοι και δεν ειδοποίησαν τον Τούρκο Πρόεδρο;

Ήδη από το Μάρτη (2016) υπάρχει απόρρητη έκθεση του ειδικών αναλυτών του Ελληνικού ΓΕΕΘΑ όπου μιλάει για ζυμώσεις στρατιωτικών με σκοπό την ανατροπή του πολιτεύματος.

Αυτή τη στιγμή όσα γίνονται στη γείτονα χώρα το μόνο σίγουρο είναι ότι την διώχνουν ένα βήμα πιο μακρυά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που σημαίνει ότι μόλις τελειώσει με τις εσωτερικές εκκαθαρίσεις ο Ερντογάν θα αμολύσει τις ορδές λαθρομεταναστών από την Ν/Δ Τουρκία και τότε η χώρα μας θα βρεθεί και πάλι με κάτι εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες εγκλωβισμένους στους φράχτες που πλέον μας έχουν περικυκλώσει.
 

No comments:

Post a Comment