Wednesday 11 March 2020

Γιατί εδώ στον Έβρο δεν φοβόμαστε!!!

 
Image result for χαρτης εβρουΟ Έβρος, το ανατολικό χερσαίο σύνορο με την Τουρκία, το σύνορο της Ευρώπης, αλλά πάνω από όλα το προπύργιο της Ελλάδος!!  Εμείς εδώ στο Έβρο,  ζούμε και μεγαλώσαμε σε με περιοχή σταυροδρόμι πολιτισμών και μάθαμε να είμαστε φιλόξενοι αλλά το σημαντικότερο...μάθαμε να αγαπάμε τον τόπο μας!! Μάθαμε να τον υπερασπιζόμαστε!! Και εμείς στο Έβρο δεν φοβόμαστε!!
Δεν φοβόμαστε γιατί μεγαλώσαμε σε μια περιοχή που κάθε ημέρα ακούμε τον μουεζίνη από απέναντι να διαλαλεί.

Δεν φοβόμαστε γιατί μπορεί πολλούς από τους εξ ανατολών γείτονες  να τους γνωρίζουμε με τα ονόματά τους,  να έχουμε πει ότι ο Θεός είναι ένας με άλλα ονόματα, αλλά έχουμε συμφωνήσει ότι όταν χρειαστεί θα είμαστε ο ένας απέναντι στον άλλον να υπερασπιστεί με τιμή την πατρίδα του.

Δεν φοβόμαστε γιατί μεγαλώσαμε σε σπίτια που στα περισσότερα ,ο πατέρας  μας είχε και ένα πολεμικό όπλο, όχι για μπαλωθιές,  αλλά για εκείνη την στιγμή που θα έπρεπε να υπερασπίσουμε την πατρίδα μας, έτσι μας μεγάλωσε!!

Δεν φοβόμαστε γιατί οι περισσότεροι από εμάς το έχουμε αποδεχθεί με τα χρόνια, έχει ωριμάσει μέσα μας, ότι πρώτοι θα θυσιαστούμε για την πατρίδα μας και το έχουμε αποδεχτεί!!

Δεν φοβόμαστε γιατί παρόλο που νιώθουμε ξεχασμένοι, ξέρουμε την αξία μας!!

Δεν φοβόμαστε γιατί  ξέρουμε την κάθε σπιθαμή αυτού του ευλογημένου τόπου , τον έχουμε περπατήσει, κυνηγήσει, ψαρέψει, μας έχει θρέψει, τον πονάμε και δεν θα μας τον πάρει κανένας!!

Δεν φοβόμαστε γιατί τους μετανάστες τους ξέρουμε χρόνια τώρα, οι περισσότεροι από εδώ πέρασαν, τους έχουμε βοηθήσει, τους έχουμε ταΐσει, τους έχουμε ζεστάνει, ΑΛΛΑ δεν θα αφήσουμε κανέναν να τα καπηλευθεί όλα αυτά,  να νομίζει ότι αυτά τα χώματα του ανήκουν!!

Δεν φοβόμαστε γιατί μπορεί να μας λένε πινέζα στον χάρτη!! Αλλά η πινέζα κρατά τον χάρτη στην θέση του!!

Μην φοβάστε συννέληνες ....εχουν γνωσιν οι φύλακες...o  Έβρος δεν πέφτει με τίποτα!!

Πηγή: http://didymoteicho.net

No comments:

Post a Comment