Monday 26 December 2016

Πέθανε ο Τζορτζ Μάικλ: Ο τραγουδιστής των Wham πεθαίνει στα 53 του την ημέρα των Χριστουγέννων

 Ο τραγουδιστής της ποπ, Τζορτζ Μάικλ, πέθανε σε ηληκία 53 ετών.

Σύμφωνα με δήλωση του δημοσιολόγου του, ο τραγουδιστής, -γεννημένος ως Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου- πέθανε ήρεμα στο σπίτι του την Ημέρα των Χριστουγέννων.


"Με μεγάλη λύπη μας, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε, ότι ο αγαπημένος μας γιος, αδερφός και φίλος Τζορτζ, απεβίωσε εν ειρήνη στο σπίτι του κατά τη Χριστουγεννιάτικη περίοδο" ανέφερε η δήλωση.

"Η οικογένεια θα ζητούσε να σεβαστεί η ιδιωτικότητά τους σε αυτή τη δύσκολη και ευαίσθητη στιγμή. Δεν θα υπάρχουν περαιτέρω σχόλια αυτή τη στιγμή.

Ο Μάικλ ανέβηκε το σκαλί της δόξας το 1980, ως ο βασικός τραγουδιστής του ποπ συγκροτήματος Wham! πριν εκτοξεύσει μια τεράστια πειτυχημένη καριέρα μόνος του.

Εξυπακούεται ότι απεβίωσε στον ύπνο του, στο σπίτι του, την Κυριακή.

Τα νέα του BBC αναφέρουν ότι η αστυνομία και το ασθενοφόρο κλήθηκαν στο σπίτι του τραγουδιστή στο Όξφορντχαϊρ, ακριβώς μετά τις 1:30 μμ τοπική ώρα.

Είχε αναφερθεί ότι ο τραγουσδιστής πρόσφατα είχε αναζωπυρώσει την 13 ετών  σχέση του με τον Τεξανό έμπορο τέχνης Κένι Γκος, με τον οποίο είχε χωρίσει το 2009 και εργαζόταν σε ένα νέο δίσκο, με παραγωγό τον Νότι Μπόι, που είχε βοηθήσει στην προώθηση της καριέρας του Σαμ Σμιθ.

Μόλις μερικές μέρες πριν, το μοντέλο Κέιτ Μος, που είναι γείτονας του Μάικλ στο Λονδίνο, είπε στο ραδιόφωνο του BBC, πόσο αρέσει στην κόρη της να κολυμπά στην πισίνα του.

"Έχει πισίνα και όποτε έχει ζέστη του λέω: 'Μπορεί να έρθει η Λίλα να κάνει βουτιά στην πισίνα σου;' και αυτός απαντά 'Ναι, ελάτε' " είπε η Μος.

Ο Μάικλ κόντεψε να πεθάνει από πνευμονία στα τέλη του 2011.

Αφού έλαβε θεραπεία σε ένα νοσοκομεί στη Βιέννη, έκανε μια εμφάνιση μετά δακρύων έξω από το σπίτι του στο Λονδίνο και είπε ότι ήταν "μια αβέβαια κατάσταση" για το αν θα ζούσε.

Οι γιατροί είχαν κάνει τραχιοτομή για να κρατήσουν τους αεραγωγούς ανοικτούς και ήταν αναίσθητος για κάποιο από το χρονικό του διάστημα στο νοσοκομείο.

Γεννημένος από Ελληνο-Κύπριο πατέρα και Αγγλίδα μητέρα, ο Μάικλ πούλησε πάνω από 80 εκατομύρια δίσκους παγκοσμίως και είχε προταθεί για οχτώ βραβεία Γκράμι.

Οι φόροι υποτελείας άρχισαν να ρέεουν για το Μάικλ μετά τα νέα του θανάτου του, με τον κωμικό Ricky Gervais και τον William Shatner να εκφράζουν τη θλίψη τους στο Twitter.

Ο καλός του φίλος Elton John, ανέβασε ένα συκγινητικό φόρο υποτελείας στο Instagram, λέγοντας ότι είναι "βαθειά σοκαρισμένος."

Η μάχη του Μάικλ με την πνευμονία του άφησε ψυχολογικό τραύμα και ακύρωσε το τουρ του στην Αυστραλία το 2012 λόγο "ανυσηχίας".

"Από την ασθένεια του περασμένου χρόνου, προσπάθησα μάταια να ξεπεράσω το τραύμα το οποίο οι γιατροί που έσωσαν τη ζωή μου, με προειδοποίησαν ότι θα βιώσω" έγραψε σε μια δήλωση στην ιστοσελίδα του.

"Μου συνέστησαν απόλυτη ξεκούραση και το είδος της μετατραυματικής συνεδρίας που διατίθεται σε περιπτώσεις σαν τη δική μου, αλλά φοβάμαι ότι πίστεψα (λανθασμένα) πως κάνοντας μουσική και βγαίνοντας έξω για να κάνω συναυλίες για το κοινό που μου δίνουν τόση χαρά, θα είναι θεραπεία από μόνα τους".

Το άλμπουν του Μάικλ το 1990 "Listen Without Prejudice Vol 1", σχεδιάστηκε να επανακυκλοφορήσει, συνοδευόμενο από μια ταινία που περιέχει τους Stevie Wonder, Elton John και τα σούπερ-μοντέλα που πρωταγωνίστησαν στο βίντεό του στην επιτυχία του το Freedom to '90.

Η ταινία με τον τίτλο Freedom: George Michael, επρόκειτω να είχε αφηγητή τον Μάικλ και να περιέχει τους Mark Ronson, Mary J Blige, Tony Bennett, Liam Gallagher, James Corden και Ricky Gervais.

Ο δίσκος ήταν το δεύτερο άλμπουμ που είχε κάνει μόνος του, μετά την τεράστια επιτυχία Faith και διοργανώθηκε, παράχθηκε και σχεδόν ολοκληρωτικά γράφτηκε από τον Τζορτζ Μάικλ, αλλά δεν είχε τον ίδιο στο εξώφυλλο του δίσκου.

Πηγή: http://www.theage.com.au

No comments:

Post a Comment