Wednesday 29 June 2016

Το DEB απλώνει... τα πλοκάμια του στον Έβρο

Το Κόμμα “Ισότητος – Ειρήνης – Φιλίας” (DEB) δραστηριοποιείται έντονα στον Έβρο και ιδρύει Συλλόγους και παραρτήματα, με κεντρική έδρα το Διδυμότειχο, όπου εγκαινίασε πρόσφατα και νέο Τέμενος – Λειτουργούν και …φροντιστήρια κορανίου – Καταλαβαίνει κανείς τι γίνεται;  

Σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάνης, οι Νομοί του Έβρου και Αδριανουπόλεως εκατέρωθεν των ελληνοτουρκικών συνόρων, θα έπρεπε να μείνουν με αμιγείς Χριστιανικούς ο ένας και Μουσουλμανικούς πληθυσμούς ο άλλος.
Ενώ όμως απέναντι δεν υπάρχει ούτε ένας Χριστιανός, εδώ στον Έβρο, οι Μουσουλμάνοι αυξάνονται και πληθύνονται.
Το κόμμα Κ.Ι.Ε.Φ. ή DEB (Κόμμα Ισότητας – Ειρήνης – Φιλίας, ), εκφραστής της πολιτικής του Γενικού Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, τελευταία ιδρύει συλλόγους στον νομό Έβρου, στις πόλεις του Διδυμοτείχου και της Αλεξανδρουπόλεως, όπου διαμένει σχεδόν όλος ο αθιγγανικός πληθυσμός του νομού.
Στον βόρειο Έβρο ιδρύθηκε ο «Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Μουσουλμάνων Διδυμοτείχου – Έβρου», ο οποίος αναγνωρίστηκε τέλη του 2013 από το πρωτοδικείο Διδυμοτείχου.
Πρόεδρος είναι ο Σουλεϊμάν Ματζήρ, κάτοικος Διδυμοτείχου. Τον επισκέπτονται συχνά όλοι οι μειονοτικοί ηγέτες καθώς και αξιωματούχοι από την Τουρκία.
Η δράση του είναι πολύ έντονη και επεκτείνεται σε όλο το νομό Έβρο.
Στο Διδυμότειχο, μετέτρεψε το εσωτερικό του χώρου όπου στεγάζεται σε τέμενος (!!!!) το οποίο  εγκαινιάστηκε  στις 31.10.2015, παρουσία του ψευδομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ και του υποπρόξενου Μουράτ Ερτάς.
Ο σύλλογος πραγματοποιεί εντός του χώρου και  φροντιστήρια κορανίου.
Τον Οκτώβριο ο εν λόγω σύλλογος ίδρυσε παράρτημα στην Αλεξανδρούπολη επί της οδού Άβαντος 116 και τοποθέτησε ταμπέλα με την επωνυμία του στην ελληνική και την τουρκική γλώσσα αλλά στην τουρκική η Αλεξανδρούπολη αναφέρεται ως DEDEAGAC.
Ο ψευτοιμάμης Σερήφ Εμίν (ενεργεί υπό τις οδηγίες του ψευδομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ) πραγματοποιεί εκεί φροντιστήρια κορανίου τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδος, πράγμα που χρειάζεται την έγκριση του Τοποτηρητή Έβρου. Παράλληλα με το παράρτημα, λειτουργεί σε καθημερινή βάση και το παράνομο Μετζήτ, τέρμα Άβαντος.
Σε συνέχεια των δραστηριοτήτων του, μετά το παράρτημα στην Αλεξανδρούπολη, ο «Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Μουσουλμάνων Διδυμοτείχου – Έβρου» προχώρησε σε ενοικίαση οικίας στο χωριό Κυανή Διδυμοτείχου αυθαίρετα κτισμένης σε δημόσια γη (δασική έκταση), με σκοπό να πραγματοποιούνται και εκεί φροντιστήρια κορανίου, αλλά να χρησιμοποιείται και ως χώρος λατρείας. Τα αιτήματα των κατοίκων της Κυανής (;;;;;;) μετέφερε το τελευταίο διάστημα ο «Σύλλογος Μουσουλμάνων Έβρου με Έδρα την Δραπετσώνα» (!!!!) με επιστολή του προς τον Δήμο Διδυμοτείχου.
Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι όλες οι υπογραφές, σύμφωνα με πληροφορίες, ήσαν πανομοιότυπες, και βεβαίως το θέμα ερευνάται αρμοδίως.
Με λίγα λόγια, το τουρκολάγνο DEB απλώνει μεθοδικά και συστηματικά τα πλοκάμια του στον ακριτικό νομό μας, με στόχο να γεφυρώσει το κενό που υπάρχει προς τους υπόλοιπους νομούς της Θράκης (Ροδόπη-Ξάνθη), όπου σχεδόν επικρατεί το Μουσουλμανικό στοιχείο.
Σημειώνουμε την δήλωση του ψευδομουφτή Ιμπραήμ Σερίφ, κατά την επίσκεψη 43 ατόμων από τον Δικηγορικό Σύλλογο Σμύρνης στην Κομοτηνή, που είπε:
“Η θρησκεία και η καρδιά μας είναι κοινή, έστω και αν ο Έβρος είναι ανάμεσά μας”.
Εσείς είστε από εμάς και εμείς είμαστε από εσάς”.
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ καταγράφει τα παραπάνω για την υπεύθυνη ενημέρωση των αναγνωστών της.
Θα έχουμε συνέχεια, γιατί το παραπάνω ρεπορτάζ έφερε στο φως πολλά καυτά και επικίνδυνα θέματα, που δεν επιτρέπεται κανένας να τα βάλει κάτω από το τραπέζι.
Σ.Κ. 

Πηγή:  http://elthraki.gr

No comments:

Post a Comment