Wednesday 29 June 2016

Όχι στην Ισλαμοποίηση του Διδυμοτείχου λένε οι κάτοικοί του Διδυμοτείχου


Εξαγριωμένοι δηλώνουν  οι κάτοικοι του Διδυμοτείχου για την άδεια που έδωσε ο Δήμος στη Μουσουλμανική κοινότητα να τελέσει γιορτή και προσευχή μπροστά στο Τζαμί της  περιοχής, τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, στην πλατεία του Διδυμοτείχου.

Όπως τονίζουν κάτοικοι του Δήμου, είναι κάτι που "ντροπιάζει την περιοχή" και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την Ισλαμοποίηση του Ακριτικού Έβρου.
«Δεν έχουμε δει καμιά εκδήλωση στην οποία χριστιανοί να προσεύχονται μαζεμένοι δημοσίως», αναφέρουν, «γιατί να είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε εμείς και τα παιδιά μας τόσους μουσουλμάνους μαζεμένους; Είναι ο μωαμεθανισμός μέρος της παράδοσης μας; Αποτελεί επίσημη θρησκεία;». Είναι μερικά από τα σχόλια ομάδας στο facebook πολιτών του Διδυμοτείχου.
Δηλώνουν έτοιμοι να ξεσηκωθούν και να διαμαρτυρηθούν για αυτή την ενέργεια της Δημοτικής Αρχής. Η ίδια ομάδα πολιτών του Δήμου Διδυμοτείχου, καθώς και ομάδα υποψηφίων πολιτικών της περιοχής, σκοπεύουν να απευθυνθούν εγγράφως τόσο στην περιφέρεια, όσο και στο υπουργείο εσωτερικών, ώστε να αποτραπεί η διεξαγωγή της εκδήλωσης.
«Mήπως αυτός είναι ένας τρόπος να καπηλευτούν την αναπαλαίωση του τεμένους (μνημείου) Βαγιαζή», λένε.
Παραθέτουν επίσης απόσπασμα ομιλίας στο ιφτάρ Ξάνθης από τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας, Νικόλαο Πιπερίγκο, Ξάνθη 19-07-2014:
"Η Θράκη μας είναι ιστορικά τόπος ειρηνικής κοινωνικής και πολιτιστικής συμβίωσης, στοιχείο που πρέπει όχι μόνο, να αναδεικνύεται σε κάθε περίσταση αλλά και να διατηρείται με την ατομική και συλλογική προσπάθεια και ευθύνη όλων μας, σε κάθε επίπεδο, ιδιαίτερα σε μια συγκυρία όπως η σημερινή. Η απομόνωση και περιχαράκωση την οποία προωθούν ορισμένοι εντός και εκτός Ελλάδος, δεν αποτελούσε ποτέ χαρακτηριστικό της ελληνικής Θράκης και δεν πρέπει να επιτρέψουμε τέτοια φαινόμενα."

No comments:

Post a Comment