Saturday 5 March 2016

Τι αποφάσισαν οι δήμαρχοι της Κρήτης για τους πρόσφυγες

Ζητούν από την κυβέρνηση να γνωστοποιήσει τον σχεδιασμό της

Στο πλευρό των προσφύγων τάσσονται οι δήμαρχοι της Κρήτης, ζητώντας παράλληλα από την κυβέρνηση να τους γνωστοποιήσει τον σχεδιασμό της στο θέμα του προσφυγικού, όπως αποφασίσθηκε σήμερα μετά από πολύωρη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων του νησιού στο Τζερμιάδο του Οροπεδίου Λασιθίου.
Σύμφωνα με την ΠΕΔ Κρήτης, αποφασίστηκε να ζητηθεί από την κυβέρνηση άμεσα να γνωστοποιήσει τον σχεδιασμό της στο θέμα του προσφυγικού ζητήματος για την Περιφέρεια Κρήτης, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Κρήτη αποτελεί κύριο τουριστικό προορισμό της χώρας. Επίσης οι δήμαρχοι της Κρήτης αξιώνουν σε κάθε περίπτωση, να διασφαλιστούν αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων.
Ακόμη οι δήμαρχοι του νησιού αποφάσισαν να αναληφθεί άμεσα πρωτοβουλία για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας από τους δήμους της Κρήτης, η οποία θα διανεμηθεί στους πρόσφυγες, μέσω των δήμων στα όρια των οποίων βρίσκονται εγκλωβισμένοι, σημειώνοντας ότι η παραπάνω βοήθεια αποφασίστηκε να έχει αποσταλεί εντός του Μαρτίου, με συνοδεία εκπροσώπων της ΠΕΔ Κρήτης κατά την παράδοση της.
Εξάλλου στην ίδια συνεδρίαση τόνισαν ότι οι πόροι που αφορούν τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος να κατευθυνθούν στους αντίστοιχους δήμους που θα αναλάβουν το βάρος, επισημαίνοντας ότι «σε κάθε περίπτωση ο συντονισμός των ΜΚΟ να γίνεται απ' τον δήμαρχο του αντίστοιχου δήμου».
Τέλος, η ΠΕΔ Κρήτης αποφάσισε να προσφερθεί η δυνατότητα άμεσης φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων, από δήμους της Κρήτης που θα έχουν τη δυνατότητα φιλοξενίας τους, σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο.

No comments:

Post a Comment