Tuesday 2 February 2016

Η μητέρα όλων των μαχών - Η Ρωσία βομβαρδίζει και ανοίγει το δρόμο στους Κούρδους προς τη θάλασσα

 
Του Σάββα Καλεντερίδη
Η Τουρκία προχθες ξεσήκωσε και πάλι τον κόσμο και ολόκληρο το ΝΑΤΟ, διατεινόμενη ότι ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος παραβίασε τον τουρκικό εναέριο για μερικά δευτερόλεπτα.
Λίγες ώρες πριν είχε παραβιάσει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τον εναέριο χώρο της πατρίδας μας, για αρκετά λεπτά.
Η Ρωσία, αν παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, το πιο πιθανόν είναι να το έκανε εκ λάθους, γιατί όλοι γνωρίζουν ότι η Ρωσία δεν έχει επιθετικά σχέδια εναντίον της Τουρκίας στην περιοχή του Χατάυ και άρα, το μαχητικό δεν ήταν εκεί, αν ήταν, για επιθετικούς και επεκτατικούς σκοπούς.
Από την άλλη πλευρά, όλοι γνωρίζουν ότι τα τουρκικά μαχητικά παραβιάζουν εδώ και χρόνια ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ τον ελληνικό εναέριο χώρο, στα πλαίσια επιθετικού σχεδιασμού που έχουν οι τουκρικές ένοπλες δυνάμεις, εναντίον της Ελλάδας, μετά από σχετικές εντολές της εκάστοτε τουρκικής κυβέρνησης.
Αυτή την υποκρισία του ΝΑΤΟ, πρέπει κάποια στιγμή να βρεθεί μια ελληνική κυβέρνηση με... κάκαλα, όπως λέμε κι εμείς οι Πόντιοι, και να την καταγγείλει, για να μην παρακολουθούμε εμείς οι Έλληνες τους Ρώσους να καταγγέλουν τις τουρκικές παραβιάσεις στο ΝΑΤΟ και τους δικούς μας πρωθυπουργούς και αρμόδιους υπουργούς να κάνουν τα συμπαθή πτηνά που αρέσκονται να καταναλώνουν οι Κινέζοι και εννοούμε τις πάπιες.
Ερχόμαστε τώρα στη μητέρα των μαχών.
Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, ο ρωσική πολεμική αεροπορία βομβαρδίζει απο σήμερα την κωμόπολη Μουμπίτς (Mümbiç), που βρίσκεται μεταξύ Τζαραμπλούζ και Αζάζ, χτυπώντας στόχους του Ι.Κ..
Αν και δεν υπάρχουν ακόμα σχετικές πληροφορίες, οι Τούρκοι αναλυτές εκτιμούν ότι οι ρωσικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί αποτελούν προκαταρκτική επιχείρηση, για να ακολουθήσει η προέλαση και η επίθεση των Κούρδων των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (YΡG) για την κατάληψη της πόλης και στη συνέχεια την ολοκλήρωση της κατάληψης και ελέγχου της περιοχής που θα επιτρέψει την συνένωση των καντονίων Κομπάνι και Αφρίν και στη συνέχεια την έξοδο των Κούρδων προς τη θάλασσα.
Με βάση όλα αυτά, το ποιο πιθανό είναι η καταγγελία της Τουρκίας για την παραβίαση του εναερίου χώρους της, με τον τρόπο και την ένταση που έγινε, να σχετίζεται με τους ρωσικούς βομβαρδισμούς και τη στήριξη που παρέχουν οι Ρώσοι στους Κούρδους και όχι με αυτό καθ' αυτό το γεγονός. Η Τουρκία με το θόρυβο που προκαλεί επιδιώκει να δημιουργήσει ένταση  και να εξασφαλίσει την υποστήριξη του ΝΑΤΟ, με αντικειμενικό σκοπό να σταματήσει η αεροπορική υποστήριξη της Ρωσίας στους Κούρδους.
Το γεγονός, όμως, ότι 48 ώρες μετά το διάβημα της Τουρκίας και το θόρυβο που προκάλεσε στις τάξεις του ΝΑΤΟ, το οποίο μάλιστα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, η Ρωσία αντί να σταματήσει, μεταφέρει τους βομβαρδισμούς στην επίμαχη περιοχή, αποτελεί απόδειξη ότι οι σχεδιασμοί της Τουρκίας έπεσαν στο κενό.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι η Τουρκία συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορά της, κοντά στην επίμαχη περιοχή, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν διαρροές στον τουρκικό τύπο, για είσοδο της Τουρκίας στον πόλεμο που διεξάγεται στο έδαφος της Συρίας, άρα για εισβολή και κατοχή της επίμαχης λωρίδας γης, των 98χλμ, την οποία μάλιστα ετοιμάζεται να ονομάσει "Ανθρωπιστική Ζώνη", ονομάζοντας έτσι το κρέας ψάρι, όπως έκανε με την επιχείρηση εισβολής και κατοχής στην Κύπρο, που την ονόμασε και συνεχίζει να την αποκαλεί "Επιχείρηση Ειρήνης".
Αν μη τι άλλο, για να έχουν γνώσιν οι όποιοι φύλακες...
 1.2.2016, η μεγαλύτερη επίθεση των Κούρδων της Ροζάβας που έγινε ποτέ.
Ροζ: οι θέσεις του Αραβικού Συριακού Στρατου, Μαύρο: ΙΚ, Ντάες, Πράσινο: Αλ Νούσρα, Αλ Καίντα, Κίτρινα: YΡG με κάλυψη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας
(πληροφορίες από το Reuters)
 

No comments:

Post a Comment