Tuesday 26 March 2019

Η παρέλαση της Μελβούρνης για την επέτιο της 25ης Μαρτίου 1821 (2019)


Στις 24 Μαρτίου 2019 έγινε στο Μνημείο των ηρώων (Shrine of Rememberance) η ετήσια παρέλαση του Ελληνισμού της Μελβούρνης. Έτυχε να βρίσκομαι εκεί ως παρελάζον και είδα/άκουσα ο ίδιος τα όσα "έκτροπα" έγιναν.

Κατ' αρχάς, δεν ήταν έκτροπα. Τόσο εγώ όσο και σχεδόν όλοι, το είδαμε σαν μια απόλυτα φυσική αντίδραση του κόσμου στα όσα έγιναν τελευταία στη χώρα μας και ιδίως με το τελευταίο, αυτό του ονόματος της Μακεδονίας! Αυτό που οι πολιτικοί μας χωρίς κανένα δισταγμό πούλησαν στα Σκόπια. Γιατί περί πωλήσεως πρόκειται. Και αν ποτέ αποδειχτεί ότι τελικά δεν το πούλησαν, αλλά το χάρισαν, τότε δεν είναι απλά προδότες, αλλά και ηλίθιοι. Αλλά μην ανησυχείτε, δεν είναι. Το πούλησαν. Και πιστεύω σε πολύ καλή τιμή. Δεν είναι και ηλίθιοι. Απλά προδότες είναι. Δεν το λέω μόνο εγώ αυτό. Έπρεπε να είστε εκεί για να ακούσετε τι του έσυραν του Βαρεμένου μόλις εμφανίστηκε!!!
Το γιουχάισμα πήγε σύννεφο. Περιμέναμε εκείνη τη στιγμή να στοιχηθούμε για να ξεκινήσουμε την παρέλαση και ακούσαμε τον κόσμο να γιουχάρει κάποιον. Στη αρχή φάνηκε ένας ιερέας στα σκαλιά του Μνημείου και νομίσαμε πως ήταν για αυτόν. Μετά κατάλαβα για ποιον ήταν, όταν μου είπαν ότι ο Βαρεμένος ήταν παρόν!
Άκουσα κάποιον να του φωνάζει: "Τι ήρθες εδώ ρε κάθαρμα; Να μας δείξεις τα μούτρα σου;"
Οι λέξεις "προδότη", "κάθαρμα" και "αλήτη" ακουγόταν κυριολεκτικά κάθε 3-4 δευτερόλεπτα! Έβλεπες τον Ελληνισμό της Μελβούρνης να εξαγριώνεται όλο και πιο πολύ. Λεπτό το λεπτό, άρχισαν να αγριεύουν τα πράγματα! Και δεν ήταν μόνο νέοι αυτοί που έβριζαν και χλεύαζαν τον Βαρεμένο. Ήταν και ηλικιωμένοι άνθρωποι. Έβλεπες στα μάτια τους την απογοήτευση και την αγανάκτηση που ένιωθαν!
Είμαι απόλυτα βέβαιος, ότι αν κάποιος τους έλεγε εκείνη τη στιγμή, πως θα μπορούσαν να του επιτεθούν και δεν θα έχουν συνέπειες, θα το έκαναν με μεγάλη ευχαρίστηση! Είμαι βέβαιος πως θα τον έκοβαν κομματάκια.
Πήγε να βγάλει λόγο, αλλά πολύ σύντομα οι αντιδράσεις του κόσμου τον σταμάτησαν. Ο Κυβερνήτης της Βικτώρια, Ντάνιελ Άντριους μίλησε και αυτός, λέγοντας κολακευτικά λόγια για τους Έλληνες, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει το εξαγριωμένο πλήθος, αλλά μάταια.
Η κατάσταση άρχισε να γίνεται επικίνδυνη και αποφασίστηκε να φυγαδεύσουν το Βαρεμένο. Φίλη μου που έτυχε η φυγάδευση να γίνεται μπροστά της μου είπε πως ο Βαρεμένος ήταν τρομερά ταραγμένος! Τα είχε χαμένα, λες και περίμενε μια θερμότατη υποδοχή από τον Ελληνισμό της Μελβούρνης και αντιμετώπισε το άκρως αντίθετο! Ήταν χλωμός και φοβισμένος. Επίσης διέκρινε ντροπή στο πρόσωπό του (κάτι που εγώ προσωπικά δυσκολεύομαι να το πιστέψω, αλλά τέλος πάντων).
Καθώς τον φυγάδευαν μου είπε πως άκουσε κάποιον να του φωνάζει: "Να φύγεις και να μην ξαναπατήσεις το πόδι σου εδώ κάθαρμα. Αν έρθεις θα σε καθαρίσω εγώ ο ίδιος".
Κάποιος άλλος του φώναξε: "Να πεις και στα υπόλοιπα καμάρια εκεί στη βουλή, πως τους περιμένουμε να έρθουν να τα πούμε από κοντά. Άιντε κοπρόσκυλα όλοι σας". 
Τόσο μεγάλη ήταν η οργή του κόσμου! Κάποια στιγμή του πέταξαν και κάνα-δυο μπουκάλια.
Έγινε φανερό πλέον, πως τόσο οι Έλληνες στην Ελλάδα, αλλά τόσο και αυτοί στο εξωτερικό, δεν μασάνε χόρτο. Γιατί αυτό πιστεύουν οι πολιτικοί της Ελλάδας. Πως οι Ελληνο-Αυστραλοί επειδή είναι καλόκαρδοι και επειδή έχουν τον πόνο του ξενιτεμένου, θα σε καλοδεχτούν αν είσαι Έλληνας νεοφερμένος. Και αυτό γίνεται συνήθως. Εκτός αν ξέρουν ότι δεν είσαι καλό κουμάσι και προδότης. Τότε θα σε δεχτούν αναλόγως! Και στον επόμενο Έλληνα πολιτικό που θα έρθει, θα φυλάξουν μια παρόμοια υποδοχή. Πιστέψτε με, νιώθουν ότι το ποτήρι ξεχείλισε! Κάποιος φώναξε από το πλήθος: "Άντε τώρα να μας έρθει και ο Κούλης, να φάει καλά και αυτός!" Δεν ήταν κατά του Βαρεμένου μόνο η οργή λοιπόν. Ήταν εναντίον όλης της Ελληνικής πολιτικής ηγεσίας. Ξέρουν τι γίνεται. Δε μασάνε χόρτο όπως πολύ ανόητα πιστεύουν τα καμάρια της Βουλής μας!!!
Όλα αυτά, έγιναν παρουσία της μεγάλης αστυνομικής δύναμης. Και εδώ η αστυνομία μπορεί να είναι
ευγενική και να κάνει καλά τη δουλειά της προσπαθώντας να μη θίξει κανέναν, αλλά όταν έρθει η ώρα που θα δει ότι κάποιου η ακεραιότητα κινδυνεύει, θα επέμβει άμεσα. Θα ζητήσει ενισχύσεις αν χρειαστεί και δεν θα πάρεις χαμπάρι για πότε θα σε περικυκλώσουν περιπολικά και ελικόπτερα! Και οι Μελβούρνιοι το γνωρίζουν καλά αυτό. Γνώριζαν ότι αν του επιτεθούν, οι αστυνομικοί θα επέμβουν. Παρόλα αυτά, δε δίστασαν να επιτεθούν τόσο φραστικά όσο και σωματικά το Βαρεμένο. Γιατί; Γιατί ο κόμπος έφτασε στο χτένι φίλε! Γιατί του Έλληνα του πήρες την πατρίδα, του ξερίζωσες τα σύμβολά του και ότι από αυτά έμεινε τα πούλησες. Γιατί αρχίζει να καταλαβαίνει ότι δεν έχει να χάσει κάτι άλλο. Γιατί με τη "δημοκρατία" που έχεις θέσει στη χώρα, μπορείς να τον έχεις σήκω-σήκω, κάτσε-κάτσε. Αμ δεν είναι δημοκρατία αυτή!
Μόνο όταν ξεκινήσαμε την παρέλαση ο κόσμος σταμάτησε από σεβασμό σε εμάς και τη σημαία και άρχισε να χειροκροτεί! Δεν είχα ιδέα για τα όλα όσα είχαν προηγηθεί. Τουλάχιστον για το βαθμό στον οποίο είχαν φτάσει. Δεν ήξερα ότι κάποιος Έλληνας πολιτικός θα ήταν παρόν να μας "καμαρώσει". Ντράπηκα όταν το έμαθα! Για μερικά λεπτά, αισθανόμουν ντροπή που παρέλασα ενώπιον Έλληνα πολιτικού! Μου πήρε μόνο μερικά λεπτά για να αντιληφθώ με πιο σκεπτικό είχα προσφερθεί να παρελάσω: Παρόλο το ότι ήμουν σε άδεια, ζήτησα να παρελάσω για τη Σημαία. Για την Πατρίδα. Για τον Ελληνισμό της Μελβούρνης. Για του Έλληνες πίσω στην Πατρίδα. Για τον Ελληνισμό απανταχού στον κόσμο. Για αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους την ίδια ώστε να υπάρχω εγώ σήμερα. Ζήτησα να παρελάσω για όλα όσα οι σύγχρονες κυβερνήσεις της Ελλάδος πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων τόσο εύκολα, χωρίς καμιά συνείδηση, χωρίς καμιά ντροπή.
Έτσι έφυγα χωρίς δεύτερες σκέψεις και μετάνοιες. Γεμάτος υπερηφάνεια που είμαι Έλληνας! Και ορκίστηκα πως ποτέ και κανείς Βαρεμένος δεν θα μου το στερήσει αυτό!

Φιλικά
Χριστόδουλος

No comments:

Post a Comment