Tuesday 31 January 2017

Εννέα περίεργες περιοχές που πρέπει να επισκεφτείτε στην Αυστραλία


Από την πρωτεύουσα των UFO Wycliffe Well, έως την υπόγεια πόλη του Coober Pedy και την ροζ λίμνη της Δυτικής Αυστραλίας, η αχανής ήπειρος υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία σε όσους επιλέξουν να την επισκεφτούν.
Η Αυστραλία είναι μια μεγάλη χώρα με ποικιλόμορφο τοπίο που εξακολουθεί να προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο για να απολαύσουν τις παραλίες, τα νησιά, της ερήμους, τους υφάλους, τα δάση, αλλά και εκατοντάδες ζώα που συναντά κανείς μόνο εδώ.
Υπάρχουν όμως και μια σειρά περίεργων τοποθεσιών που πραγματικά αξίζουν να επισκεφτείτε…

1. The Pinnacles - Oι πυραμίδες της Αυστραλίας

Μία ώρα βόρεια του Περθ βρίσκεται η έρημος Nambung της Δυτικής Αυστραλίας. Ανάμεσα στους δεκάδες λόγους να επισκεφτεί κανείς αυτή την έρημο είναι και τα Pinnacles, τεράστιοι σχηματισμοί ασβεστολιθικών πετρωμάτων που θυμίζουν πυργίσκους ή ακόμη και πυραμίδες.
Το τοπίο μοναδικό δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τον κόκκινο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, τον Άρη, αν και για τον ντόπιο πληθυσμό των ιθαγενών Αυστραλών ο λόγος της ύπαρξης του είναι πέρα για πέρα γήινος.
Τα δεκάδες πετρώματα αντιπροσωπεύουν σύμφωνα με τους Αβοριγίνες τον αριθμό των ιθαγενών που έχασαν τη ζωή τους στην έρημο αυτή.
SBS Greek

2. Η καταβόθρα Umpherston

Η καταβόθρα Umpherston βρίσκεται στο Mt Gambier, της Νότιας Αυστραλίας. Αυτό που σήμερα φαντάζει με καταβόθρα, στο παρελθόν ήταν σπηλιά που κατέρρευσε μερικώς στις αρχές του 1800, έχοντας δώσει τη θέση της σε έναν εντυπωσιακό «κήπο» που «κρύβεται» κάτω από το έδαφος.

3. Η ροζ λίμνη της Δυτικής Αυστραλίας

Η ροζ λίμνη Hillier βρίσκεται στο Middle Island, το μεγαλύτερο από τα νησιά και νησίδες που συνθέτουν το αρχιπέλαγος Recherche, στη Δυτική Αυστραλία.
Η λίμνη καλύπτει μόνο 600 μέτρα πλάτος και είναι μοναδική για το τριανταφυλλί ροζ χρώμα της που φαίνεται σαν κάποιος να την έχει χρωματίσει.
Το χρώμα της που είναι μόνιμο, οφείλεται στη μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι που έχει η λίμνη αλλά και στα κόκκινα φύκια που περιέχει.
SBS Greek

4. Tα μάρμαρα του διαβόλου

Αυτός ο απόκοσμος προορισμός στην μέση της ερήμου μεταξύ Alice Springs και Darwin λέγεται ότι είναι ο αρχαιότερος θρησκευτικός χώρος στον κόσμο! Ως μάρμαρα του διαβόλου ονομάζονται οι πέτρες σε σχήμα σφαίρας που στοιβάζονται στο Karlu Karlu, εδάφη που ανήκουν στους ιθαγενείς Αυστραλούς.
Οι μεγάλες, στρογγυλές πέτρες γρανίτη βρίσκονται διάσπαρτες σε μια μεγάλη κοιλάδα – με πολλές από αυτές να ισορροπούν η μια πάνω στην άλλη.

5. Η υπόγεια πόλη του Coober Pedy

Καθώς οδηγείτε βόρεια της Αδελαΐδα προς το Alice Springs, θα συναντήσετε μια παράξενη κόκκινη έρημο που αποτελεί το «σπίτι» μιας υπόγειας πόλης ορυχείων οπάλιου.
Το Coober Pedy ιδρύθηκε μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο όταν Αυστραλοί στρατιώτες επιστρέφοντας από τα πεδία των μαχών αναζήτησαν εργασία στον εξορυκτικό τομέα, που ήταν σε έξαρση.
Παρότι εργάζονταν σε συνθήκες υπερβολικής ζέστης, σύντομα συνειδητοποίησαν πως το να ζουν υπογείως θα τους προστάτευε από το μεγαλύτερο μέρος της θερμότητας. Ξενώνες, ξενοδοχεία, η τοπική εκκλησία, μουσείο, ακόμη και εστιατόρια βρίσκονται θαμμένα κάτω από τη γη.

6. O κρατήρας του Wolfe Creek

Όλοι έχουμε δει την ταινία θρίλερ Wolfe Creek, με έναν παρανοϊκό να παγιδεύει και να εξοντώνει τουρίστες που αναζήτησαν την μαγεία της αυστραλιανής ερήμου. Η ταινία Wolfe Creek που είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, πήρε το όνομά της από τον ομώνυμο κρατήρα που βρίσκεται στην Δυτική Αυστραλία.
Ο κρατήρας δημιουργήθηκε από έναν μετεωρίτη και ανακαλύφθηκε από το διάστημα στη δεκαετία του 1940.
SBS Greek

7. Nimbin

Μια από τις πρώτες κοινότητες Χίπις βρίσκεται στα δυτικά του Byron Bay. Κατά την δεκαετία του 1960, ένα φεστιβάλ μουσικής και τεχνών έφερε τους φοιτητές, χίπις και καλλιτέχνες στο Nimbin. Το φεστιβάλ έφτασε στο τέλος του, αλλά πολλοί από εκείνους που το είχαν παρακολουθήσει συμφώνησαν να παραμείνουν στο Nimbin.
Η σημερινή πόλη ξεχωρίζει για τις πολύχρωμες σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου, τους χρωματιστούς τοίχους σπιτιών και καταστημάτων, αλλά και το μουσείο κάνναβης που διατηρεί.

8. WycliffeWell

Η μικρή πόλη του Wycliffe Well ισχυρίζεται ότι είναι η πρωτεύουσα της Αυστραλίας, αναφορικά με τα ΑΤΙΑ (Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα) ή UFO.
Η πόλη που βρίσκεται στη μέση του πουθενά προσθέτοντας ακόμη περισσότερο στην παράξενη ατμόσφαιρα, με τους ντόπιους να υποστηρίζουν πως συχνά τους επισκέπτονται εξωγήινα ιπτάμενα αντικείμενα.
9. H στοιχειωμένη πόλη του Port Arthur
Το Port Arthur, είναι ένας ιστορικός οικισμός καταδίκων που βρίσκεται κοντά στο Χόμπαρτ της Τασμανίας. Το 1833, η πόλη μετατράπηκε σε φυλακή για τους σκληρότερους εγκληματίες της Βρετανίας. Σήμερα, το Port Arthur είναι ένα διατηρητέο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που ισχυρίζεται ότι ο πλέον στοιχειωμένος προορισμός στην Αυστραλία.
Ντόπιοι διηγούνται τις ιστορίες αυτοκτονιών και κακομεταχείριση των κρατουμένων, σε κελιά βασανιστηρίων.
SBS GREEK


No comments:

Post a Comment